1 %

1 %

Az ADÓ 1 %-nak felajánlásával Ön is sokat segíthet!

Célunk az egészséges életmód támogatása, betegeknek, rászorulóknak  segítségnyújtás és tanácsadás, orvosok és terapeuták számára olyan információ átadása, amelynek alapján kutatócsoportunknak sikerült egy 34 főből álló melldaganattal diagnosztizált kísérleti csoportnál 5 évvel a diagnózis felállítása után 100%-os életben maradást biztosítani.  (Kutatási eredményünket publikáltuk a Magyar Onkológia 2012. decemberi számában.)

Egy ilyen Egészségház felépítését csak jó szándékú és önzetlen támogatóink segítségével tudjuk megvalósítani.  Néhány komoly támogatónk már van, és a segítségükkel az épületet – szerkezetkész állapotig – minden valószínűség szerint fel is tudjuk építeni. A teljes megvalósításhoz minden felajánlott segítséget hálásan fogadunk.

IBAN szám: HU67 73600149 11118792 00000000
SWIFT (BIC) : TAKBHUHB
Bank: Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet, 8444 Szentgál, Fő u. 30.
Adószám: 18250303-2-13

KÖSZÖNETTEL FOGADJA ALAPTVÁNYUNK AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁT

KÖSZÖNETTEL FOGADJA ALAPTVÁNYUNK AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁT ALAPÍTVÁNYUNK
ADÓSZÁMA: 18250303-2-13

 1. Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át? Az a magánszemély (egyéni vállalkozó, őstermelő is), akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját maradéktalanul megfizette a bevallás benyújtására előírt határidőig, vagy részletfizetési halasztási engedélye van.
 2. 2. Mit tegyen a felajánlás lehetőségével élni kívánó adófizető? Alapítványunk számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papíralapú nyomtatványon, vagy elektronikus úton kitöltött rendelkező nyilatkozattal rendelkezhetnek.
  a. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, akkor 2016. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak, vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot – „EGYSZA”.
  b. Adóhatósági adó-megállapítás választása, adónyilatkozat vagy egyszerűsített bevallási lehetőség választása esetén a 1553NY nyomtatvány részeként, vagy lezárt, saját adóazonosító jelével ellátott borítékban az adóhatósági adó-megállapításról szóló nyilatkozatához csatolva február 16. napjáig.
  c. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, 2016. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz. Az adóbevallás és ezzel együtt a nyilatkozat akkor érvényes, ha a bevallást tintával, nyomtatott betűvel olvashatóan töltötte ki és aláírta bevallását.
  d. Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2015. évre vonatkozó szja adatlap letölthető a NAV oldaláról. Az adó 1 %-áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet 2016.május 20-ig. Kérjük, írja be Alapítványunk adószámát: 18250303-2-13
  e. Ha személyi jövedelemadóját a munkáltatója számolja el, 2016. május 10-ig juttathatja el a munkáltatóhoz rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt, normál méretű borítékban elhelyezve.
  f. Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2015. május 20-ig, a korábbi években megszokott lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt, normál méretű borítékban elhelyezve. Amennyiben elektronikus formában kívánja beküldeni az 1%-ról nyilatkozatát, úgy a 15EGYSZA megnevezésű nyilatkozatot kell kitölteni és Ügyfélkapun keresztül beküldeni.
 3. 3. Mit kell tartalmaznia az adózó nyilatkozatának? A nyilatkozatnak tartalmaznia kell Alapítványunk adószámát és tartalmazhatja a nevét is: 18250303-2-13 – Fehér Sas Páholy Alapítvány Csak egy nonprofit szervezetet lehet egyszerre ezen az úton adományhoz juttatni. Az egyházakkal és a kiemelt költségvetési irányzattal kapcsolatosan külön lehet nyilatkozni. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét az az adóhatóság közölje Alapítványunkkal, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockában jelölje „X”-szel, és töltse ki „Az adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. Alapítványunk a megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységünket érintően kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.Budapest,2016. január 23.
  Köszönettel: Balogh Béla, a kuratórium elnöke

 

Melléklet: 1553 1%


Comments are closed.