Browsed by
Szerző: Fehér Sas

Épül a Fehér Sas Páholy Új Központja az Álomvölgyben

Épül a Fehér Sas Páholy Új Központja az Álomvölgyben

A Fehér Sas Alapítvány, Egészségházat (oktató/gyógyító/meditációs központ) épít Piliscsabán, az Álomvölgyben. Célunk az egészséges életmód támogatása, betegeknek, rászorulóknak ingyenes segítségnyújtás és tanácsadás, orvosok és terapeuták számára olyan információ átadása, amelynek alapján kutatócsoportunknak sikerült egy 34 főből álló melldaganattal diagnosztizált kísérleti csoportnál 5 évvel a diagnózis felállítása után 100%-os életben maradást biztosítani. (Kutatási eredményünket publikáltuk a Magyar Onkológia 2012. decemberi számában.)
Tekintettel arra, hogy tevékenységünkért anyagi ellenszolgáltatást nem kérünk és nem várunk, egy ilyen Egészségház felépítését csak jó szándékú és önzetlen támogatóink segítségével tudjuk megvalósítani. Néhány komoly támogatónk már van, azonban a teljes megvalósításhoz további támogatásra van szükségünk, minden felajánlott segítséget hálásan fogadunk!

Bevezetés a meditációba tanfolyam

Bevezetés a meditációba tanfolyam

 A tanfolyam célja, hogy a meditáció alapjaival megismertesse a jelentkezőket.

A tanfolyam során a következő kérdésekre térünk ki:
– Mi a meditáció célja, lényege
– Mi történik a meditáció alatt
– Meditációs technikák
– Testhelyzetek, pozíciók
– Meditációval kapcsolatos fogalmak: koncentráció, kontempláció,
relaxáció, meditáció
– A meditáció stádiumai
– A hatékony és biztonságos meditáció elméleti és gyakorlati háttere
– A meditáció során előforduló leggyakoribb szimbólumok
– Mire használható a meditáció
– A meditáció tudományos és spirituális háttere, jelentősége

A meditáció alapjainak megismerése után mindenki egy használható eszközt kap, mellyel hatékonyan közre tud működni saját céljainak elérése, egészségének helyreállítása és megtartása, önmaga és a világ megismerése érdekében. (Természetesen egy nap alatt nincs lehetőség minden technika elsajátítására és minden kérdés megválaszolására. ) A résztvevők egy használható alapot kapnak, melyre biztonságosan és hátékonyan tudnak építkezni. A tanfolyam után mindenkinek lehetősége van a meditációval kapcsolatos tudása elmélyítéséhez CD melléklettel ellátott szakirodalom megvásárlására (Balogh Béla: Gyógyító meditáció).

A tanfolyam felépítése: elméleti ismeretek elsajátítása (előadás, beszélgetés), meditációs technikák a gyakorlatban. A tanfolyam a Fehér Sas Páholy kizárólag meditáció és gyógyítás céljára kialakított szentélyében kerül megrendezésre. A tanfolyam menetéről a részletes információkat a jelentkezők e-mailen kapják meg.

Helyszíne: Piliscsaba Szarkaláb köz 1/b.
Ideje: 2017.03.12, 9h-tól
Oktató: Balogh Béla
A tanfolyam díja: 10.000. Ft
Érdeklődni a fehersaspaholy@gmail.com címen lehet

A jelentkezés aktiválása a regisztrációs díj (2000. Ft.) átutalásával történik az alábbi bankszámlaszámra: IBAN szám: HU67 73600149 11118792 00000000 (Fehér Sas Páholy Alapítvány 2081 Piliscsaba, Szarkalábköz 1.)
A közlemény rovatba: név és “meditációs tanfolyam, ideje” szöveg kerüljön. Részletek a visszaigazoló e-mailben találhatóak.

Résztvevők létszáma: maximum 20 fő, jelentkezési sorrendben!
A sikeres jelentkezésről megerősítő e-mailt küldünk.

 

Épül az alternatív gyógyító, meditációs, oktató központ Pilscsabán

Épül az alternatív gyógyító, meditációs, oktató központ Pilscsabán

Épül a rákbetegek alternatív gyógyító központja Piliscsabán

 

Piliscsabán, az Álomvölgyben – az egy hektáros telek körpanorámás dombján Gyógyító-oktató-meditációs központ épül. Az épület formailag, szerkezetileg, funkciója szerint, de finanszírozását tekintve is eltér a megszokottól. Az építész – Légrádi Csaba – a területi szabályozást maximálisan kihasználva – belerajzolta az épületet az „élet virágának” geometriai formájába.
Az egy szinten mindössze 300 m2 alapterületű épület a 21. század új, környezettudatos és rendkívüli módon energiatakarékos gondolkodásmódját képviseli. Ez tükröződik az épület kialakításában, a felhasznált anyagok kiválasztásában, a környezetbe való illeszkedésben, az energiaforrások kiválasztásában, a hulladék- és szennyvízkezelésben valamint az épületet körülölelő telek gyümölcs- és gyógynövénytermesztést szolgáló kialakításában.
A megbízó a telket részben lakás, részben gazdálkodási céllal, alkalmanként a környezettudatos élet és vegyszermentes táplálék előállításában szerzett tapasztaltok megosztására, oktatására kívánja használni. A terület valamivel több, mint egy hektáros. A telken jelentős szintkülönbségek vannak, kevés használható növényzettel. A telek környezete magaslati pontja, így gyönyörű panorámával rendelkezik, mely a beruházásnak csak előnyére szolgál. A tervezett épület is ezt igyekszik kihasználni mind az elrendezésével, mind a telepítésével.
A tervezett épületet a telek magaslati pontjától mintegy 20 méterre északra lett helyezve. A telepítéssel igyekeznek kihasználni a terepadottságok adta lehetőségeket. Az alagsori szintet sikerült úgy elhelyezni, hogy bár az teljesen a föld alá került, mégis az alsó, dél felőli útról szinte szintben megközelíthető.
A földszint majdnem teljesen terepszinten áll, miután a dombtetőn nics jelentős terepmozgás. Nagyobb földmunkát a pincetömb kiemelésekor és a támfal építésekor tervezett Légrádi Csaba. Támfalat is csak a legszükségesebb helyre tervezett, a szintkülönbséget földrézsűvel oldotta meg.
Az épület alagsori szintjén teljesen gazdasági funkciót, míg a földszinten részben a gazdasági funkcióhoz tartozó irodát, részben egészséges életmód oktatását biztosító területet, részben fürdőszobákat és lakószobákat tervezett Légrádi Csaba. Az alagsori szint az épületen belülről és a telekről is megközelíthető. Az alagsor előtt egy nagyobb manipulációs teret tervezett, mely a palánták neveléséhez fontos területet biztosítja. Ezenkívül kisteherautóval is itt lehet a szintet megközelíteni. Ezen a szinten biztosította Légrádi a gazdasági funkciókhoz tartozó egyéb helyiségeket, mint öltözők, raktárak, gépészet.
A megbízó a területre gyümölcsfákat és cserjecsemetéket kíván telepíteni. Az alagsor – amelyhez szintben egy külső terasz jellegű tér is tartozik – palánták biotermesztésére, valamint az érett gyümölcsök tartósítószer-mentes feldolgozására és csomagolására nyílik lehetőség. Ezt a tevékenységet az alapítvány működteti, melyhez az építész a szükséges irodát közvetelnül a bejárat melletti részen, a földszinten biztosította. A kialakított szobák a tulajdonosok lakhatását biztosítják, egyben lehetővé téve a gazdálkodás közeli felügyeletét és irányítását.
 Az épület formavilága a megbízó elképzelését, álmait tükrözi. Az oktatásra kiválóan alkalmas központi tér fölötti kupola, az általa nyújtott térélmény miatt izgalmas.
Légrádi Csaba építész
A leendő funkcióról
Az épület létrejöttének célja a gyógyulni kívánó betegeknek nyújtandó segítség, melyet az épületet működtető Fehér Sas Páholy Alapítvány tagjai nyújtanak – méghozzá anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Azt, hogy hozzáértés van e működésben, alaposan alátámasztja az alapítvány elnökének, Balogh Bélának az Egészségforrás Alapítvánnyal közösen végzett kutatási eredménye. A kutatást Kovács Zsuzsa pszichológus vezette. A kutatásban részt vett 34 melldaganattal diagnosztizált nő, akik már túl voltak legalább egy kemoterápián. Az orvosi kezelés kiegészítéseként – tehát nem helyette, hanem azt oktatással, meditációval, onkopszichológiai módszerekkel kiegészítve – nyújtott segítség eredménye 5 évvel a diagnózis felállítása után nem kevesebb, mint 100% életben maradás! A kutatási eredményt a Magyar Onkológia szaklap közölte a 2012. decemberi számában.
 
Mivel a segítségnyújtásért az Alapítvány anyagi ellenszolgáltatást nem kér és nem is vár, egy olyan központ létrejöttét, amely sokkal több gyógyulni kívánó embernek – valamint a módszer iránt érdeklődést mutató egyre több orvosnak – segíthet, csak együttérző, segítőkész emberek és cégek támogatásával tudjuk megvalósítani. Akár személyes vagy családi érintettség, akár csak pusztán emberi segítőkészség nyomán bő egy év alatt sikerült eljutnunk az épület közel szerkezetkész állapotáig. A befejezés tervezett ideje 2015 ősze, bár ehhez még nagyon sok támogatásra van szükség. Eddigi és jövőbeni támogatóink nagylelkűségét hálásan köszönjük.
Az alapítvány elérhetőségei: +36-20/612-9727; bela[kuakc]lords.com
Az alapítvány erre a bankszámlaszámra várja a felajánlott támogatásokat: 73600149-11118792
Balogh Béla
1 %

1 %

Az ADÓ 1 %-nak felajánlásával Ön is sokat segíthet!

Célunk az egészséges életmód támogatása, betegeknek, rászorulóknak ingyenes segítségnyújtás és tanácsadás, orvosok és terapeuták számára olyan információ átadása, amelynek alapján kutatócsoportunknak sikerült egy 34 főből álló melldaganattal diagnosztizált kísérleti csoportnál 5 évvel a diagnózis felállítása után 100%-os életben maradást biztosítani.  (Kutatási eredményünket publikáltuk a Magyar Onkológia 2012. decemberi számában.)

Tekintettel arra, hogy tevékenységünkért anyagi ellenszolgáltatást nem kérünk és nem várunk, egy ilyen Egészségház felépítését csak jó szándékú és önzetlen támogatóink segítségével tudjuk megvalósítani.  Néhány komoly támogatónk már van, és a segítségükkel az épületet – szerkezetkész állapotig – minden valószínűség szerint fel is tudjuk építeni. A teljes megvalósításhoz minden felajánlott segítséget hálásan fogadunk.

IBAN szám: HU67 73600149 11118792 00000000
SWIFT (BIC) : TAKBHUHB
Bank: Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet, 8444 Szentgál, Fő u. 30.
Adószám: 18250303-2-13

KÖSZÖNETTEL FOGADJA ALAPTVÁNYUNK AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁT

KÖSZÖNETTEL FOGADJA ALAPTVÁNYUNK AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁT ALAPÍTVÁNYUNK
ADÓSZÁMA: 18250303-2-13

 1. Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át? Az a magánszemély (egyéni vállalkozó, őstermelő is), akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját maradéktalanul megfizette a bevallás benyújtására előírt határidőig, vagy részletfizetési halasztási engedélye van.
 2. 2. Mit tegyen a felajánlás lehetőségével élni kívánó adófizető? Alapítványunk számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papíralapú nyomtatványon, vagy elektronikus úton kitöltött rendelkező nyilatkozattal rendelkezhetnek.
  a. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, akkor 2016. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak, vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot – „EGYSZA”.
  b. Adóhatósági adó-megállapítás választása, adónyilatkozat vagy egyszerűsített bevallási lehetőség választása esetén a 1553NY nyomtatvány részeként, vagy lezárt, saját adóazonosító jelével ellátott borítékban az adóhatósági adó-megállapításról szóló nyilatkozatához csatolva február 16. napjáig.
  c. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, 2016. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz. Az adóbevallás és ezzel együtt a nyilatkozat akkor érvényes, ha a bevallást tintával, nyomtatott betűvel olvashatóan töltötte ki és aláírta bevallását.
  d. Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2015. évre vonatkozó szja adatlap letölthető a NAV oldaláról. Az adó 1 %-áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet 2016.május 20-ig. Kérjük, írja be Alapítványunk adószámát: 18250303-2-13
  e. Ha személyi jövedelemadóját a munkáltatója számolja el, 2016. május 10-ig juttathatja el a munkáltatóhoz rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt, normál méretű borítékban elhelyezve.
  f. Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2015. május 20-ig, a korábbi években megszokott lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt, normál méretű borítékban elhelyezve. Amennyiben elektronikus formában kívánja beküldeni az 1%-ról nyilatkozatát, úgy a 15EGYSZA megnevezésű nyilatkozatot kell kitölteni és Ügyfélkapun keresztül beküldeni.
 3. 3. Mit kell tartalmaznia az adózó nyilatkozatának? A nyilatkozatnak tartalmaznia kell Alapítványunk adószámát és tartalmazhatja a nevét is: 18250303-2-13 – Fehér Sas Páholy Alapítvány Csak egy nonprofit szervezetet lehet egyszerre ezen az úton adományhoz juttatni. Az egyházakkal és a kiemelt költségvetési irányzattal kapcsolatosan külön lehet nyilatkozni. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét az az adóhatóság közölje Alapítványunkkal, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockában jelölje „X”-szel, és töltse ki „Az adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. Alapítványunk a megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységünket érintően kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti. 

  Budapest,2016. január 23.
  Köszönettel: Balogh Béla, a kuratórium elnöke

 

Melléklet: 1553 1%

Időkapszula

Időkapszula

December 4-én Álom-völgyben elhelyezésre került az itt megépülő meditációs, oktató és gyógyító központ alapjainál egy időkapszula, melyben a leendő egészség-ház alaprajza, a támogatók névsora lett elhelyezve. Az időkapszula fedőlapján négy kulcs szó látható: Isten, Áldás, Szeretet, Béke, latin betűkkel és rovásírással egyaránt.
Az álom, egy olyan egészségház felépítése Piliscsabán, melyben teljesen díjmentesen kezelnék a beteg embereket gyógyszerek nélkül, ápolva a mentális lényüket, meggyógyítva így fizikai testük panaszait is. A végső cél, hogy ez a „ház” egész Kárpát-medence számára egy olyan spirituális, lelki, gyógyító, oktató központ legyen, ami az egész magyarságot, az egész magyar nemzetet segíteni fogja.
Támogatók segítségét továbbra is szívesen veszi a Fehér Sas Páholy alapítvány. Akár adójuk 1%-val is segíthetik a 18250303-2-13 adószámon, vagy adományokkal a 73600149-11118792-00000000 bankszámlaszámon a Piliscsabai Egészség Ház építését.

Épül az új…

Épül az új…

Tisztelt Támogató!

A Fehér Sas Alapítvány (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 25/3.; Fővárosi Bírósági nyilvántartási szám: 16.Pk.61064/2003/2., Bírósági azonosító: 9.055), Egészségház építését kezdte meg Piliscsabán, az Álomvölgyben. Az alaplemez és az alagsori szint tartóoszlopai már felépültek. A közművek is elkészültek, víz és villany már bent van.

Célunk az egészséges életmód támogatása, betegeknek, rászorulóknak ingyenes segítségnyújtás és tanácsadás, orvosok és terapeuták számára olyan információ átadása, amelynek alapján kutatócsoportunknak sikerült egy 34 főből álló melldaganattal diagnosztizált kísérleti csoportnál 5 évvel a diagnózis felállítása után 100%-os életben maradást biztosítani.  (Kutatási eredményünket publikáltuk a Magyar Onkológia 2012. decemberi számában.)

Tekintettel arra, hogy tevékenységünkért anyagi ellenszolgáltatást nem kérünk és nem várunk, egy ilyen Egészségház felépítését csak jó szándékú és önzetlen támogatóink segítségével tudjuk megvalósítani.  Néhány komoly támogatónk már van, és a segítségükkel az épületet – szerkezetkész állapotig – minden valószínűség szerint fel is tudjuk építeni. A teljes megvalósításhoz minden felajánlott segítséget hálásan fogadunk.

Fehér Sas Páholy Alapítvány:  IBAN szám: HU67 73600149 11118792 00000000
SWIFT (BIC) :  TAKBHUHB
Bank: Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet, 8444 Szentgál, Fő u. 30. 

Az ADÓ 1 %-nak felajánlásával Ön is sokat segíthet!

ADÓSZÁMUNK: 18250303-2-13

(Az Alapítvány nevét NEM kell kitölteni!)

Köszönjük!

                   Balogh Béla

Eddigi támogatóink:

SÉRA PÉTER – a 10770 nm –es telek adományozója

Korbély István és Korbély György – EUROFAMILY

LÉGRÁDI CSABA okl. építész

BARTA SZABOLCS egyéni vállalkozó

BARTA JÓZSEF, SUZUKI BARTA  

LÖGLEN THERMOHÁZ SYSTEM                      

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

 A kedvezményezett adószáma:

 

1 8 2 5 0 3 0 3 2 1 3

 

A kedvezményezett neve :

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

TUDNIVALÓK

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

 

FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

A lezárt, aláírt borítékot küldje el az illetékes adóhivatalnak, vagy adja át munkáltatójának.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

 

 

……………………………………………………………………………………………..

 

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

 A kedvezményezett adószáma:

 

1 8 2 5 0 3 0 3 2 1 3

 

A kedvezményezett neve :

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

TUDNIVALÓK

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

 

FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

A lezárt, aláírt borítékot küldje el az illetékes adóhivatalnak, vagy adja át munkáltatójának.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Álom valósul meg Álom-völgyben

Álom valósul meg Álom-völgyben

Az álmodozás az élet megjavítója

Álom valósul meg Álom-völgyben

Balogh Béla életkutató, életerő kutató, rák kutatató, gyógyító – nem is tudom, milyen titulussal illessem őt – annyi minden fűződik nevéhez, lényéhez – nevével  egy évvel ezelőtt ismerkedhetett meg a Klarissza Házban tartott előadása révén a piliscsabai közönség. Ám könyvei, cd-i, előadásai országszerte méltán híresek a spirituális életre nyitott emberek körében. De Balogh Béla nemcsak ír, és beszél a pozitív gondolkodás hatalmáról, a tudatalatti tízparancsolatáról, hanem éli is azt. Így kezdődött a Piliscsabai álom is. Egy vízióval, egy olyan házról, melybe gyógyulni vágyó embereket tud fogadni, és méltó helye lenne az életigenlésnek, az ép testben ép lélek kézzelfogható bizonyítékának.

December 4-én Álom-völgyben elhelyezésre került az itt megépülő meditációs, oktató és gyógyító központ alapjainál egy időkapszula, melyben a leendő egészség-ház alaprajza, a támogatók névsora lett elhelyezve. Az időkapszula fedőlapján négy kulcs szó látható: Isten, Áldás, Szeretet, Béke, latin betűkkel és rovásírással egyaránt.
Az ünnepségen Balogh Béla köszönetet mondott Séra Péternek, aki a 10770m2-es telket ajándékozta az alapítványnak, Barta Józsefnek a Suzuki Barta Kft. ügyvezetőjének, Korbély Istvánnak és Györgynek a nagyfokú anyagi támogatásért, mely segítségével egy hónap alatt jutott el az építkezés mostani szakaszáig, majd hosszasan sorolta az eddigi felajánlókat, akik segítenek az álom megvalósításában. Ugyanis a „ház” teljes mértékben közadakozásból épül majd fel.

Az álom, egy olyan egészség – ház felépítése itt Piliscsabán, melyben teljesen díjmentesen kezelnék a beteg embereket gyógyszerek nélkül, ápolva a mentális lényüket, meggyógyítva így fizikai testük panaszait is. A végső cél, hogy ez a „ház” egész Kárpát-medence számára egy olyan spirituális, lelki, gyógyító, oktató központ legyen, ami az egész magyarságot, az egész magyar nemzetet segíteni fogja – mondta Balogh Béla az időkapszula elhelyezését megelőzően. Az összejövetelt, melyen Gáspár Csaba polgármester és Bácskai Beáta alpolgármester is jelen volt a Magyar Himnusz és a Székely himnusz eléneklése zárta.

Támogatók segítségét továbbra is szívesen veszi a Fehér Sas Páholy alapítvány.  Akár adójuk 1%-val is segíthetik a 18250303-2-13 adószámon, vagy adományokkal a 73600149- 11118792- 00000000 bankszámlaszámon a Piliscsabai Egészség Ház építését.