Fehér Sas Páholy

Fehér Sas Páholy

 

A „fehér sas” a spirituális vízió szimbóluma. A Fehér Sas Páholy alapításának helye és éve: Anglia, 1936. A Páholy azért alakult meg, hogy elhozza az emberekhez annak a spirituális életnek a vízióját, amiben mindannyian létezünk, és ami mindannyiunknak életet ad. Amint fokozatosan tudatosodik bennünk az anyagnak és léleknek a lényege, megtanuljuk, hogy a halál nem a vég, hanem visszatérés egy tágabb valósághoz, továbbá azt is, hogy saját lelkünk által mindannyian a gyógyítás és a béke megvalósulásának eszközeivé válhatunk.

White Eagle, a Páholy vezetője jelenleg nem él földi testben. Kezdetben Grace Cooke médium segítségével szólt hozzánk, és úgy jellemzi magát, mint a lélek világában élő bölcs Testvériség, a Fehér Testvériség szószólója.

A Testvériség segítséget kíván nyújtani az emberiségnek ahhoz, hogy saját valódi lelki természetét felismerje, és fejlődése bölcs szeretetben és minden élet szeretetében teljesedjék ki. White Eagle sok ezer ember barátjaként, mindig bátorítva, szeretettel és erővel mutatja a lelki fejlődés szelíd útját. Megtanította nekünk a meditáció biztonságos formáját, megtanított elfogadással imádkozni, megmutatta, hogyan szolgálhatunk másokat gyógyítással és a krisztusi fény kisugárzásával szívünkből. Megtanított, hogyan irányítsuk életünket szeretetben – olyan szeretetben, ami egyben az egész Univerzum alaphangja. White Eagle tanításain keresztül megtanuljuk, hogy a szeretet a leghatékonyabb eszköz, mert a szeretet valójában a
mindenek mögött álló erő és bölcsesség. Azt is megtanuljuk, hogyan használjuk a szeretet erejét mindennapi életünkben.

A Fehér Sas Páholy nem gazdasági vállalkozás, és nem feladata a „térítés”. Nagy tisztelettel viseltetik minden vallás és lelki egyesület iránt. Példaként említhetnénk, hogy White Eagle gyakran utal Buddha inspirációjára és bölcsességére, mint ahogy más lelki tanítómesterekre is. Amikor a Krisztus szót használja, nem korlátozza ennek jelentését a keresztény hagyományokra. A Krisztus szót ősi, misztikus jelentésében használja, mint a Fénynek, az Istennek magasztos esszenciáját. White Eagle tanításainak eredményeként a Páholy úgy tekint Istenre, mint „Atyára” és „Anyára”. A Páholy ugyanakkor nagy tisztelője minden angyali befolyásnak, valamint az állatvilágnak is. Tanításai segítenek abban, hogy véget vessünk az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódnak, és természetes környezetünkkel harmóniában élhessünk.
A Páholy működése kiterjedt. Központjai vannak többek között Európában, Amerikában és Ausztráliában. A Páholy központja Angliában van.

A Páholy nem tartja az általa tanított utat és módszereket az „egyedüli üdvözítőnek”. A „hegycsúcsra” sok különböző út vezet, és mindenkinek lehetősége és szíve joga kiválasztani azt az utat, amin járni szeretne.

 Fehér Sas Páholy Magyarország:

Fehér Sas Páholy Alapítvány
2081 Piliscsaba, Panoráma u. 15.

Fővárosi Bírósági nyilvántartási szám: 16.Pk.61064/2003/2., Bírósági azonosító: 9.055
IBAN szám: HU67 73600149 11118792 00000000
SWIFT (BIC) : TAKBHUHB
Bank: B3 Takarék Szövetkezet, 8444 Szentgál, Fő u. 30.
Adószám: 18250303-2-13.

Az alapítvány működésével kapcsolatos dokumentumok elérhetőek az alábbi linkeken:
EREDMÉNYKIMUTATÁS 2011
KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011 
MÉRLEG 2011

Eredménykimutatás_2012
Közhasznúsági_jelentés 2012
Mérleg_2012
kiegészítő_melléklet_2012

Beszamolo_kozhasznusagi_2013
KiegMell_2013

2014:

Szöveges beszámoló
Kiegészítő melléklet 
Egyszerűsített beszámoló 

2015-2016:

Közzététel

OBHGEPI

2017

Kiegészítő melléklet

 

2018

Közhasznú egyszerűsített beszámoló 2018.pdf

SZJA 1% felhasználás 17KOZ.pdf

 

Fehér Sas Páholy Alapítvány Központ:
2081 Piliscsaba, Panoráma utca 15. (Parkolás a Bérc utca felől)
E-mail: info@fehersaspaholy.hu