Meditáció

Meditáció

„Kezdetben, amikor meglátsz valamit a belső síkokon, a földi elméd azt fogja állítani, hogy ezt csak te találtad ki. Azt fogja állítani, hogy az egész csak képzelődés, valójában nem létezhet, és becsapod magad! Ez az alacsonyabb rendű elme módszere, de az igazság az, hogy a legelevenebb képzelőerő sem képes létrehozni valamit, ami valójában nem létezik.”
(White Eagle)

White Eagle a meditációnak egy jól megalapozott formáját tanítja, ami által megtanuljuk, hogyan teremtsünk kapcsolatot az isteni szeretettel, és ily módon biztonságos úton felismerjük a lelki élet szintjeit és szféráit. A meditáció segít abban, hogy csakráink – a fizikai test spirituális központjai – kinyíljanak. Már akkor megtanuljuk használni finomabb, szellemi érzékszerveinket (belső látás, belső hallás, belső szaglás, belső tapintás, belső ízlelés), amikor még fizikai testben tartózkodunk. Ugyanakkor fejlődik az intuíciónk is, ami valójában a belső, spirituális bölcsesség. A legfontosabb azonban az, hogy a meditációnak ez a formája segít, hogy lelki tudatosságunkat a mindennapi élet során hasznosítsuk.

A meditáció titka: túllépni minden gondolaton. Ne próbálj meg kigondolni egy utat ami valamihez, vagy valahova vezet. Igyekezz inkább túljutni a gondolatok felszínén. Az elme nyugtalan gondolathullámzásán túl megtalálod a Csend világát. Ha ezt elérted, elengedhetetlenül szükséges számodra a formák vizualizálása vagy teremtése. Ennek okáról hamarosan szó lesz, de előbb azt javasoljuk, hogy minden gondolatodat, minden vágyadat és minden imádat irányítsd Isten felé, mert a meditáció elején magasabb tudatszintre kell emelkedned, és ily módon kapcsolatot teremtened felsőbbrendű éneddel és lelki (kauzális) testeddel. Ebben a testben van elraktározva mindannak a jónak az emléke, ami előző életeid során épült be lelked templomába Ezért olyan fontos elérni a lelki vágy magas csúcsát már a meditáció elején. Más szóval: fel kell emelned tudatszintedet az alsó asztrális, az asztrális, az alsó mentális és a mentális szférákon túl a kauzális szféra szintjéig, amit egyesek Krisztustudat szintjének neveznek. Ekkor már nem vagy személyiséged rabja, és eggyé válsz a végtelen élettel Ezt nevezik kozmikus tudatélménynek, de ez nem azt jelenti, hogy elveszíted individualitásodat. Ez téves felfogás, amiben sajnos sokan osztoznak. Ami valójában történik, az a kis egyéni én kitágulása, ami megnyitja számára az egész univerzumot. Ebben a pillanatban nem léteznek többé korlátok, és a lélek tudomást szerez létezésének minden síkjáról.

lótusz

Ezért tanultuk meg, hogy először elérjük a mennyeket, és azután minden elérhető. Ezért ösztönöznek bennünket arra, hogy kövessük az emberi és isteni szeretet fényét, mert ez az egyetlen igaz fény, ami a kis ént felemelheti, hogy felsőbbrendű énjével egyesüljön. Ebben a pillanatban egyesül a tobozmirigy és a hipofízis energiája, és az eredmény a tudat csodálatos kitágulása. Az a lélek, akinek földi teste és földi feladatai vannak, nem maradhat végleg ebben az emelkedett állapotban. Vissza kell térnie a földi világba, de magával hoz valamit abból a ragyogásból, ami átitatta. A Biblia több helyen is említi a kozmikus tudat elérését. A legnyilvánvalóbb leírás Jézus megdicsőülése. (Lukács, 9:28; Márk, 9:2; Máté, 17:1, ahol a magas hegy a meditációban – vagy imában – elért megváltozott tudatállapot szimbóluma.) Pál apostolt is említi, akit mintha villám sújtott volna. Ez is az isteni megvilágosodásnak és a kozmikus tudat felébredésének példája.
Talán azt gondolod, hogy egy ilyen tudatállapot rendkívül távol áll tőled, de tévedsz. Annak, hogy az emberek ezt ritkán érik el, az az oka, hogy anyagi vágyak súlya alatt roskadoznak, saját útjukat kívánják járni, és elméjük állandójelleggel szolgáltatja a jobbnál jobb kifogásokat arra nézve, hogy miért is akarnak megmaradni a világi dolgok állapotában. Ha el akarod érni a csúcsokat, lelkednek követnie kell a Legmagasabb utáni vágy útját. Nem kell ehhez olyan sok idő, ha a lélek határozott és céltudatos. Sok példa van erre. Szentek, akik elérték vágyaik célját. Ehhez azonban fel kell adnod minden önző vágyadat és ez a legnehezebb, mert a Föld vonzereje erős. Ennek is célja van, mert erősíti a lelket, aki igyekszik legyőzni a Föld vonzását.

„Amikor meditálsz, engedj lehullni magadról minden földi, anyagi világgal kapcsolatos gondolatot, és irányítsd figyelmedet Istenre és az ő fiára, Krisztusra. Add át magad az isteni Fény vonzásának és igazságának. Maradj egy ideig e mennyei imádat állapotában – ami kezdetben egy-két perc lehet – majd kezdheted a vizualizálást.
Talán azt gondolod, hogy képes vagy rá, de ha vizualizálsz egy képet, azt csak saját lelked anyagából hozhatod létre. Ha a kép a lelkedben él, akkor pedig léteznie kell és igaz. Nem teremthetsz valamit, ami nem létezik, mert akkor lelkedben sem létezne, és nem volna miből megteremtened. Ismételten emlékeztetünk arra, hogy minden, aminek fizikai, anyagiformája van, a teremtő képzelőerő terméke. A tárgyak eredetileg az emberek gondolatvilágában vagy fantáziájában léteznek, és később elkészülnek a fizikai világban. Kivétel nélkül minden forma a fantázia, vagy a lelki teremtés eredménye.
Azért félsz annyira a fantáziától, mert nem érted, hogy mi az valójában. Ezért amikor meditáció közben előző életeidből származó eseményekkel találkozol (egyesek közületek minden bizonnyal találkoznak majd ilyen képekkel) ne kínozd magad olyan kérdésekkel, hogy: Vajon mindez csak a képzelet játéka? Én találom ki ezeket? Mindez csak földi tudatod működése, ami nagy előszeretettel pusztítja a lélek virágait. Előző életeidből származó emlékeid forrása a mennyei (vagy kauzális) tested temploma. Mindaz, ami jó volt előző életeidben: itt van, de az, ami sötét és nemkívánatos, feloszlott és eltűnt.

Így hát, amikor meditálsz, célozd meg a legmagasabbat, a ragyogó Fényt, a lelki Napot. Nem tévedhetsz rossz útra, ha abból az igazságból és abból a szeretetből indulsz ki, ami benned van. Magasabb tudatállapotban végtelen sok helyet látogathatsz meg, gyönyörű, templomokat, amiknek építéséhez lelked korszakokon át hozzájárult. Ha meditáció közben nem használod a fantáziádat, lehet, hogy feldereng előtted valami fény és valami belső nyugalom, de fejlődésedben stagnálni fogsz. Akaratodat át kell ültetned a gyakorlatba. Akaratod segítsen előre haladni egy fantáziavilágban, és lassan megnyilvánul előtted az igazság, hogy az a világ, amit meglátogatsz: valódi és igaz. Keresd azokat a dolgokat, amik szépek és isteniek, és akkor nem kell félned. Életed ki fog tágulni, lelked szép lesz mások szemében, és az emberiség igaz szolgálója leszel.” (White Eagle)

rózsa